logo

Teletreball segur durant les vacances

Teletrabajo seguro durante las vacaciones

Crea un entorn de teletreball segur

Molts de nosaltres ja estem acostumats a treballar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu. Per√≤ aquest estiu,¬† molta gent es planteja l’oportunitat de conciliar les vacances de tots els membres de la fam√≠lia, encara que alguns d’ells segueixin teletreballant. Com podem assegurar-nos de garantir un entorn de teletreball segur?

Després de passar mesos treballant des de casa, sembla normal seguir fent el mateix amb total normalitat des del lloc de vacances, però hi ha coses que hem de tenir en compte:

Xifrat de dispositius

El xifrat consisteix a codificar o xifrar dades per nom√©s ser llegibles quan es compta amb els mitjans per tornar la informaci√≥ a l’estat original. Dins de l’empresa normalment tenim sistemes de protecci√≥ que no tenim fora.

Amb l’√ļs de port√†tils i smartphones augmenta el risc de perdre, o que ens robin, informaci√≥ sensible sobre la nostra organitzaci√≥. No podem evitar el robatori o p√®rdua d’un dispositiu, per√≤ s√≠ que podem posar una barrera per impedir l’acc√©s a la informaci√≥. Informa’t sobre el xifrat dels diferents dispositius que pensis portar amb tu durant les teves vacances.

No hi ha teletreball segur 100%: Realitza un backup

Parla amb el teu responsable de TI per fer una c√≤pia de seguretat que quedi guardada en un lloc segur. Aix√≠ t’assegurar√†s que no perds la informaci√≥ davant d’una distracci√≥ o robatori, aix√≠ com davant la possibilitat d’un segrest d’informaci√≥ per un atac de ransomware. Aquesta c√≤pia de seguretat tamb√© hauria de ser xifrada per impedir la seva utilitat en cas de robatori.

Gestió de contrasenyes

La informaci√≥ √©s tan segura com el punt m√©s feble que la protegeix i, malgrat la seva import√†ncia i la gran quantitat d’informaci√≥ existent sobre el tema, la gran majoria d’usuaris encara no tenen bones pr√†ctiques que garanteixin un m√≠nim de seguretat.

Les contrasenyes han de ser robustes i diferents per a cada cosa. Avui dia utilitzem tants perfils, aplicacions i dispositius que resultaria impossible memoritzar totes i cadascuna. M√©s si tenim en compte que han d’incloure n√ļmeros, lletres i altres car√†cters especials en combinacions complexes.

El m√©s recomanable √©s utilitzar un gestor de contrasenyes. Parla amb el teu departament d’IT sobre la normativa de la teva organitzaci√≥ pel que fa als passwords, aix√≠ com la c√≤pia de seguretat d’aquests. El teletreball segur de tots els treballadors √©s de vital import√†ncia per a la continu√Įtat del negoci.

One of the most common security issues is weak passwords, allowing hackers to gain access to accounts by using brute-force attacks.

 

Desconfia de les WiFis obertes

Els atacants solen oferir connexions d’acc√©s lliure per tal de capturar el tr√†fic de dades o infectar els dispositius connectats amb tota mena de malware. Si no pots evitar connectar-te, com a m√≠nim pren aquestes precaucions:

Esborra l’historial i les galetes, els arxius temporals del navegador, i tanca totes les sessions en les quals hagis fet servir el teu usuari i contrasenya. No accedeixis a informaci√≥ banc√†ria o facis pagaments en l√≠nia. Protegeix l’acc√©s a les teves xarxes socials amb autenticaci√≥ 2FA, canviant contrasenyes o tancant la sessi√≥ cada vegada que facis servir l’app. Utilitza un altre compte de correu que no contingui informaci√≥ sensible en cas que vulguis enviar o compartir arxius, i crea un usuari espec√≠fic temporalment si has de fer √ļs del n√ļvol. No descarreguis arxius adjunts. Utilitza un antivirus al teu smartphone.

Autenticació de doble factor

Aquest tipus de solucions 2FA s√≥n codis d’un sol √ļs, enviats al teu tel√®fon o generats a trav√©s d’una app, que impedeixen accedir a la informaci√≥, encara que es tingui la contrasenya. Amb aquest sistema s’afegeix una capa de seguretat addicional, ja que es fa necessari validar la sol¬∑licitud d’acc√©s a trav√©s de la seva confirmaci√≥ a aquest altre dispositiu o aplicaci√≥.

Aquesta precaució és molt recomanable davant el perill de perdre o que ens robin el telèfon o portàtil durant les vacances, així com per protegir-nos de possibles ciberatacs quan ens connectem a xarxes no conegudes que poden comportar riscos potencials.

Software actualitzat

Els baixos nivells de protecci√≥, fins i tot en grans organitzacions, fan que els vectors d’atac es basin principalment en l’explotaci√≥ de falles de seguretat conegudes.

Un atacant pot accedir r√†pidament a una xarxa interna si una aplicaci√≥ web cont√© una vulnerabilitat coneguda per a la qual hi ha un exploit p√ļblic.

Assegurat de comptar amb les actualitzacions m√©s recents, et permetr√† estar protegit davant de molts tipus d’intents de ciberatac.

El departament d’IT i l’entorn de teletreball segur

Una xarxa corporativa posseeix sistemes de seguretat que poden fer saltar les alarmes davant un tr√†nsit no identificat procedent d’una connexi√≥ “estranya”. √Čs recomanable consultar amb un responsable d’IT perqu√® es prenguin les mesures de seguretat necess√†ries per garantir que la teva activitat en remot no interfereixi amb els sistemes de protecci√≥ de la teva empresa o organitzaci√≥.

SOL¬∑LICITA LA TEVA AN√ÄLISI GRATU√ŹTA I GARANTEIX UN ENTORN DE TELETREBALL SEGUR

Vols assegurar-te disposar d’un entorn de teletreball segur durant les vacances? Descobreix les solucions que oferim i a alguns dels nostres partners destacats en ciberseguretat. </ Em> Omple el formulari i un dels nostres experts en solucions avan√ßades analitzar√† el teu cas personalment sense cap cost ni comprom√≠s.

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.