logo

Teletreball segur durant les vacances

Teletrabajo seguro durante las vacaciones

Crea un entorn de teletreball segur

Molts de nosaltres ja estem acostumats a treballar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu. Per貌 aquest estiu,聽 molta gent es planteja l’oportunitat de conciliar les vacances de tots els membres de la fam铆lia, encara que alguns d’ells segueixin teletreballant. Com podem assegurar-nos de garantir un entorn de teletreball segur?

Despr茅s de passar mesos treballant des de casa, sembla normal seguir fent el mateix amb total normalitat des del lloc de vacances, per貌 hi ha coses que hem de tenir en compte:

Xifrat de dispositius

El xifrat consisteix a codificar o xifrar dades per nom茅s ser llegibles quan es compta amb els mitjans per tornar la informaci贸 a l’estat original. Dins de l’empresa normalment tenim sistemes de protecci贸 que no tenim fora.

Amb l’煤s de port脿tils i smartphones augmenta el risc de perdre, o que ens robin, informaci贸 sensible sobre la nostra organitzaci贸. No podem evitar el robatori o p猫rdua d’un dispositiu, per貌 s铆 que podem posar una barrera per impedir l’acc茅s a la informaci贸. Informa’t sobre el xifrat dels diferents dispositius que pensis portar amb tu durant les teves vacances.

No hi ha teletreball segur 100%: Realitza un backup

Parla amb el teu responsable de TI per fer una c貌pia de seguretat que quedi guardada en un lloc segur. Aix铆 t’assegurar脿s que no perds la informaci贸 davant d’una distracci贸 o robatori, aix铆 com davant la possibilitat d’un segrest d’informaci贸 per un atac de ransomware. Aquesta c貌pia de seguretat tamb茅 hauria de ser xifrada per impedir la seva utilitat en cas de robatori.

Gesti贸 de contrasenyes

La informaci贸 茅s tan segura com el punt m茅s feble que la protegeix i, malgrat la seva import脿ncia i la gran quantitat d’informaci贸 existent sobre el tema, la gran majoria d’usuaris encara no tenen bones pr脿ctiques que garanteixin un m铆nim de seguretat.

Les contrasenyes han de ser robustes i diferents per a cada cosa. Avui dia utilitzem tants perfils, aplicacions i dispositius que resultaria impossible memoritzar totes i cadascuna. M茅s si tenim en compte que han d’incloure n煤meros, lletres i altres car脿cters especials en combinacions complexes.

El m茅s recomanable 茅s utilitzar un gestor de contrasenyes. Parla amb el teu departament d’IT sobre la normativa de la teva organitzaci贸 pel que fa als passwords, aix铆 com la c貌pia de seguretat d’aquests. El teletreball segur de tots els treballadors 茅s de vital import脿ncia per a la continu茂tat del negoci.

One of the most common security issues is聽weak passwords, allowing hackers to gain access to accounts by using brute-force attacks.

 

Desconfia de les WiFis obertes

Els atacants solen oferir connexions d’acc茅s lliure per tal de capturar el tr脿fic de dades o infectar els dispositius connectats amb tota mena de malware. Si no pots evitar connectar-te, com a m铆nim pren aquestes precaucions:

Esborra l’historial i les galetes, els arxius temporals del navegador, i tanca totes les sessions en les quals hagis fet servir el teu usuari i contrasenya. No accedeixis a informaci贸 banc脿ria o facis pagaments en l铆nia. Protegeix l’acc茅s a les teves xarxes socials amb autenticaci贸 2FA, canviant contrasenyes o tancant la sessi贸 cada vegada que facis servir l’app. Utilitza un altre compte de correu que no contingui informaci贸 sensible en cas que vulguis enviar o compartir arxius, i crea un usuari espec铆fic temporalment si has de fer 煤s del n煤vol. No descarreguis arxius adjunts. Utilitza un antivirus al teu smartphone.

Autenticaci贸 de doble factor

Aquest tipus de solucions 2FA s贸n codis d’un sol 煤s, enviats al teu tel猫fon o generats a trav茅s d’una app, que impedeixen accedir a la informaci贸, encara que es tingui la contrasenya. Amb aquest sistema s’afegeix una capa de seguretat addicional, ja que es fa necessari validar la sol路licitud d’acc茅s a trav茅s de la seva confirmaci贸 a aquest altre dispositiu o aplicaci贸.

Aquesta precauci贸 茅s molt recomanable davant el perill de perdre o que ens robin el tel猫fon o port脿til durant les vacances, aix铆 com per protegir-nos de possibles ciberatacs quan ens connectem a xarxes no conegudes que poden comportar riscos potencials.

Software actualitzat

Els baixos nivells de protecci贸, fins i tot en grans organitzacions, fan que els vectors d’atac es basin principalment en l’explotaci贸 de falles de seguretat conegudes.

Un atacant pot accedir r脿pidament a una xarxa interna si una aplicaci贸 web cont茅 una vulnerabilitat coneguda per a la qual hi ha un exploit p煤blic.

Assegurat de comptar amb les actualitzacions m茅s recents, et permetr脿 estar protegit davant de molts tipus d’intents de ciberatac.

El departament d’IT i l’entorn de teletreball segur

Una xarxa corporativa posseeix sistemes de seguretat que poden fer saltar les alarmes davant un tr脿nsit no identificat procedent d’una connexi贸 “estranya”. 脡s recomanable consultar amb un responsable d’IT perqu猫 es prenguin les mesures de seguretat necess脿ries per garantir que la teva activitat en remot no interfereixi amb els sistemes de protecci贸 de la teva empresa o organitzaci贸.

SOL路LICITA LA TEVA AN脌LISI GRATU脧TA I GARANTEIX UN ENTORN DE TELETREBALL SEGUR

Vols assegurar-te disposar d’un entorn de teletreball segur durant les vacances? Descobreix les solucions que oferim i a alguns dels nostres partners destacats en ciberseguretat. </ Em> Omple el formulari i un dels nostres experts en solucions avan莽ades analitzar脿 el teu cas personalment sense cap cost ni comprom铆s.

Comments are closed.