logo

Realitat virtual, augmentada i mixta i impressió 3D, ara en ICOT

Empleada utilizando

La realitat virtual, augmentada i mixta així com les solucions d’impressió 3D són algunes de les tecnologies disruptives amb les quals moltes empreses estan impulsant els seus plans de transformació digital. Permeten optimitzar processos d’aprenentatge, l’experiència de client i empleats, reduir el time-to-market, i potenciar l’offering de serveis de valor afegit.

En un constant esforç per oferir a les empreses i organitzacions públiques i privades les solucions tecnològiques més innovadores, fa uns mesos ICOT i INGROUP van signar un acord de col·laboració per a subministrar solucions avançades de tecnologies 4.0 claus en mà.

INGROUP és un grup empresarial dedicat a l’impuls de projectes relacionats amb tecnologies de Realitat Virtual, Augmentada i Mixta, així com escaneig i impressió 3D, per a millora de l’eficiència en la realització de procediments empresarials i industrials.

La visió d’INGROUP consisteix a aportar valor afegit mitjançant: la innovació aplicada, la diferenciació competitiva, la reducció de costos, la digitalització del coneixement i dels procediments en la cadena de valor, i la flexibilitat i agilitat en l’adaptació a noves realitats amb tecnologies innovadores i disruptives.

Logotip Invelon, solucions de realitat virtual

INGROUP fa això mitjançant dues empreses del grup: INVELON, consultoria especialitzada en desenvolupament de software personalitzat de realitat augmentada, realitat virtual i realitat mixta, i INTECH3D, una consultoria i enginyeria que dissenya solucions d’impressió 3D i fabricació additiva a mida.

Realitat virtual, augmentada i mixta, tecnologies clau en la transformació digital

Les solucions tecnològiques associades a la realitat virtual, augmentada i mixta estan avançant a un ritme accelerat, impactant en sectors i verticals de negoci de tota mena a conseqüència dels esforços d’aquests a digitalitzar les seves cadenes de valor com a component fonamental dels processos de transformació digital als quals s’enfronten.

Mujer utilizando gafas y mandos de realidad virtual

Cada vegada més organitzacions estan abraçant les tecnologies de realitat virtual, augmentada i mixta com un motor clau de la seva activitat, especialment impulsades per l’impacte econòmic a escala global que ha suposat la pandèmia per Covid-19, i pels destacables beneficis que aquestes tecnologies aporten.

Alguns d’aquests beneficis són: L’augment de la velocitat d’aprenentatge i retenció del coneixement (learning by doing), la reducció del risc en processos formatius en entorns perillosos, la conscienciació dels empleats en matèria de prevenció de riscos laborals (PRL), així com les virtuts pròpies d’aquestes tecnologies respecte a les seves possibilitats de visionat i manipulació de prototips virtuals, o el guiat pas a pas de processos complexos eliminant documents, i reduint la dificultat i el percentatge d’error.

Per a ICOT és un plaer informar que gràcies a aquest acord pretenem ampliar la comprensió d’aquestes tecnologies i els seus casos d’ús més importants en diversos verticals i indústries, així com accelerar la seva adopció per a implementar-les a l’empresa de manera exitosa.

Aviat anirem informant de pròximes activitats, com webinars i demos de solucions verticalitzades. Entretant, si t’interessa saber més, iniciar un projecte pilot o avaluar de forma consultiva la manera en què l’ús d’aquestes tecnologies poden potenciar els resultats de negoci a la teva organització, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Comments are closed.