logo

Nova versió de Microsoft Windows 10, la Fall Creators Update.

Com ja deveu saber, avui Microsoft allibera una nova versió de Microsoft Windows 10, la Fall Creators Update. Des de la implementació de Microsoft Windows 10 es van canviar les formes de produïr i publicar el programari. Ja no existeixen noves versions o service packs, sinó que s’apliquen dues grans actualitzacions a l’any (podríem fer el símil amb Service Packs), aportant, a banda de les correccions pertinents, noves funcionalitats.

La pregunta que us podeu fer és sí es recomanable instal·lar o no. La resposta és Sí. Cal que feu la instal·lació, ja que us evitarà molts mals de caps posteriors (tots recordem el cas del Wannacry).

Des de ICOT, portem provant la nova versió des de fa un temps i no hem detectat problemes de compatibilitat d’aplicacions més enllà dels ja existents amb les actuals edicions de Windows 10. Millorant l’estabilitat del sistema operatiu, però també dotant-lo de noves funcionalitats. En podeu trobar els detalls a la web: https://www.microsoft.com/es-es/windows/upcoming-features

Precaucions que heu de tenir en compte!

La més important, i que més averies ha provocat, és tancar o reiniciar l’equip durant el procés d’actualització. Això fa què l’equip quedi inútil. Aviseu als usuaris que si l’equip comença a fer la instal·lació el deixin engegat o us avisin, però que sota cap concepte el tanquin a sac.

No és una actualització ràpida, tots ho sabem, en equips estàndards d’avui dia, es tarda aproximadament una hora en dur a terme aquesta actualització. Penseu que treu el sistema operatiu existent i el canvia pel nou, mantenint les aplicacions i configuracions dels usuaris. Això vol dir que si enganxa l’actualització en horari que l’usuari ha d’utilitzar l’equip, no ho podrà fer. Per evitar-ho, assegureu la configuració de la finestra de manteniment del sistema operatiu i, si creieu que l’usuari s’ha absentar o no necessita l’ordinador durant un període de temps adequat per aplicar l’actualització (l’hora de dinar, abans de plegar…). També es pot forçar aquesta actualització perquè s’apliqui en aquest període i no quan l’ordinador vol, que sempre anirà en contra a les nostres necessitats, escollint el pitjor moment per fer-ho.

Recordeu que aquestes configuracions es poden realitzar amb les polítiques GPO de Windows, per assegurar la correcte configuració de tots els equips: lloc de distribució, finestres de manteniment, etc….

L’actualització es distribueix per Microsoft Windows Update, Windows Update Services i P2P local. Al ser una actualització pesada, sobretot per les línies lentes, pot causar un col·lapse de la connexió a Internet. Intenteu controlar com fer aquesta distribució. La millor opció és per WSUS, fent la descàrrega per la nit i gestionar la distribució de l’actualització als equips clients.

Per acabar, tots els que esteu preparant imatges de sistemes operatius per a maquetar els equips. Ara és un bon moment de preparar la nova imatge per distribuir-la amb la Microsoft Fall Creators Update. Així evitareu la feinada (tant dels equips, usuaris i servei de HelpDesk) que suposa actualitzar un cop les imatges s’acaben de desplegar.

Comments are closed.