logo

ICOT patrocina l’equip de l’Institut Jaume Huguet a la FIRST LEGO League.

ICOT col·labora amb l’Institut Jaume Huguet i la seva participació a la FIRST LEGO League.

FIRST LEGO League (FLL) és un repte internacional que desperta l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Utilitza desafiaments temàtics per interessar els joves, de 10 a 16 anys, en la investigació, la resolució de problemes, i la ciència.

Els pilars del programa són els valors que emfatitzen el treball en equip, l’aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants a FIRST LEGO League:

  • Dissenyen, construeixen, proven i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®.
  • Investiguen i resolen els mateixos desafiaments que els científics d’avui.
  • Apliquen conceptes de matemàtiques i ciències en la vida real.
  • Desenvolupen les habilitats i competències del s. XXI com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.
  • Hi participen i es diverteixen en tornejos i celebracions en format esportiu.

El passat 3 de febrer, un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Jaume Huguet que fan la matèria de Tecnologia, va participar en el torneig classificatori de la First LEGO League Tarragona-Reus.

L’acte es va fer a la Fira de Reus, on un total de 30 equips de la demarcació de Tarragona hi van ser presents. Tenien un repte: resoldre problemes reals combinant conceptes d’enginyeria, projectes de recerca, i construint i programant robots LEGO.

Els representants de l’Institut Jaume Huguet es van presentar amb el nom d’equip JHAET Discovery. Durant el primer quadrimestre del curs, els joves havien après a treballar en equip per fer un projecte científic que els permetés construir i programar un robot mòbil per tal de superar les proves que proposa aquesta competició.

El repte d’enguany s’anomena HYDRO DYNAMICS, això vol dir que els equips FIRST LEGO League han d’investigar sobre el cicle humà de l’aigua, – on i com trobar-la, transportar-la, fer-la servir i com disposar-ne-. Durant el primer quadrimestre, el JHAET Discovery ha dut a terme un projecte científic per resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l’aigua. A més a més, han construït i programat un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per a resoldre les missions del joc del robot.

Durant el torneig van mostrar, amb escreix, que són un equip i que havien après a treballar conjuntament; es va comprovar com havien posat moltes ganes i molt d’esforç i, sobretot, van gaudir durant tota la jornada de l’ambient de competició ja que van compartir la seva experiència amb els altres equips participants.

 

 

Enhorabona per el vostre treball!

 

Comments are closed.