logo

DIARI D’UN MVP 2016 (MICROSOFT MVP GLOBAL SUMMIT)

Per tercer any consecutiu tinc el gran honor de poder participar a la cimera mundial de MVP, el MVP Global Summit, que es fa a la seu central de Microsoft, a la ciutat de Redmond i Bellevue, situades al costat de Seattle.

El viatge continua sent llarg, amb moltes il·lusions, expectatives, nervis i ganes de veure a la gent.

El primer dia el faig servir per descansar del viatge, adaptar-me al nou horari (el jet-lag fa de les seves amb 9 hores de diferència) i fer una mica de turisme per Seattle durant tot el dia. He tingut l’oportunitat de pujar a un gratacels amb vistes espectaculars de tot l’entorn perquè feia sol!
20161106_215124653_iOS

Acabo el dia amb el registre oficial al MVP Summit on ja comences a trobar els vells i nous coneguts, tots molts oberts a parlar i a saber més de les experiències personals en tecnologia.

20161107_002200658_iOS
Entrant ja en matèria tècnica, que és al què he vingut principalment, les sessions són molt intenses, profundes i amb molt de feedback dels assistents. La gent comparteix les seves experiències, problemes; on els propis caps de producte o altres companys MVP et contesten, tot plegat és molt enriquidor, cortès i et dóna una bona empenta per tirar endavant.

El primer dia del Summit he posat especial èmfasi a les tecnologies hiperconvergents, ja sigui per la novetat de les mateixes que aporten al Software define DataCenter com pel seguiment que he fet durant tot l’any amb els caps de producte . Tal com us he anat comentat en les últimes entrades, s’han millorat molt en la versió de Windows Server 2016. Oferint més tolerància en els clústers d’alta disponibilitat Hyper-V i SQL Server 2016. Així com l’ús de l’emmagatzematge local distribuït, el que molts coneixeu com hiperconvergència (computació, emmagatzematge a la mateixa màquina), ofert des del propi sistema operatiu amb els Storage Spaces Direct. Tot de la mà dels grans: Elden Christensen, Rob Hidman, Don Stanwyck, Claus Joergensen, Michael Gray…

20161108_165400416_iOS

Avui, dimarts, l’altre punt on hi tinc especial interès no és pas votar al Trump o la Hilton (per si no ho sabieu és el dia de les eleccions i tothom treballa amb normalitat), sinó assistir a les sessions de Azure Stack. Tot i que encara està en Technical Preview cal fer-ne el seguiment i posar-se les piles amb aquesta tecnologia per desplegar en els nostres DataCenters on-premise definits per programari, amb una experiència equivalent a l’entorn Azure del cloud públic.

En quan a la part lúdica, que ja sé que alguns ho espereu, a data d’avui només hem celebrat la festa de benvinguda. On aquest any no hi ha hagut paella, per sort, sinó més aviat salsitxes alemanyes. Amenitzat amb música rock-old en directe, que més endavant a evolucionat a Karaoke i en que més d’un fa algun que altre gall. Els més nostàlgics i enganxats han pogut jugar a les maquinetes d’anys passats com el “comecocos”. Aquestes informàtics…

La resta, moltes converses sobre tecnologia, experiències personals de diferents països i molt, molt molt networking. És una de les parts més boniques d’aquestes cimeres que tot just acaba de començar.

El dia ha acabat amb la presentació en petit comitè del programa MVP Reconnect que Microsoft està engegant per adequar-se a les noves realitats d’avui dia. Ha estat una trobada molt informal on ens han repartit el guardó de reconeixement.

20161108_065239404_iOS

El Summit continua…

Comments are closed.