logo

Alerta! atacs Ransomware

Ransomware alert

Un ciberatac en augment

Nova onada d’atacs Ransomware en versions millorades amb alts nivells de professionalització. Assegureu les còpies de seguretat EXTERNES, ja que si afecta és equivalent a un desastre!

“Hi ha una gran proliferació d’un nou tipus de troià, no virus, basat en el fet que rebrem un mail d’una empresa més o menys coneguda (Correus, DHL, UPS, etc.) avisant-nos que per qualsevol motiu un paquet no s’ha pogut lliurar o una factura no està correcta i que per solucionar aquest problema descarreguem un fitxer ZIP on hi ha la plantilla a emplenar o accedim a un enllaç per descarregar-lo.

El link sol ser fàcil de descobrir, perquè si posem el ratolí a sobre, ens mostra l’adreça on accedirem i veurem que no té res a veure amb l’empresa. Però si fem clic, com som nosaltres els que donem l’ordre d’executar aquest Link o programa, els antivirus, no ho detecten i aquest s’executa.

Els atacs per Ramsomware han augmentat un + 500%, amb un cost mitjà de 35.000 € per a l’empresa. Segons el bloc d’Acens es comptabilitzen més de 120.000 incidents, el 43% d’ells soferts per PIMES de les quals el 60% no aconsegueixen sobreposar-se a l’atac.

El pitjor de tots i més nociu, és el que comença a localitzar tots els fitxers de Word, Excel, PowerPoint, Pdf. i altres coneguts, que pot localitzar, tant al nostre pc com a les nostres unitats de Xarxa. Els encripta amb una contrasenya, i un cop ha acabat, mostra un missatge indicant el que ha fet i la quantitat d’euros a pagar per poder rescatar tota la teva informació, no tenint ni tan sols la seguretat que pagant la recuperis. El dany que produeix en una empresa és de gran magnitud, ja que representa netejar tots els equips, esborrar tota la informació i recuperar des de les últimes còpies vàlides.”

Descobreix les alertes més recents al nostre article especial sobre ciberseguretat

Com actuar davant el ransomware?

  • Quan es pateix un atac d’aquestes característiques, et sents impotent, no pots fer res, ja que, simplement has perdut tota la informació.
  • El millor és prevenir: Tingues una sòlida estratègia i gestió dels privilegis dels usuaris i assegura’t que tots ells estan ben informats.
  • ACTUALIZA! El software no actualitzat permet atacs més destructius i incontenibles.
  • Forma i informa els usuaris, ja que aquest és el punt feble per on entra: No obrir mails sospitosos o d’origen desconegut, directament esborra’ls!
  • Actua ràpidament aïllant l’ordinador i formatant-lo si cal.
  • Assegura totes les màquines, moltes vegades l’origen de la infecció és un ordinador sense protegir a la xarxa corporativa.
  • Denuncia-ho a les autoritats per deixar constància.
  • No paguis! Només serveix per beneficiar els delinqüents contribuint a expandir i agreujar la situació. No hi ha cap garantia de recuperar les teves dades.
  • Utilitza protecció. No n’hi ha prou amb un antivirus. Els atacs moderns combinen l’acció de ransomwarebotnets i troians per augmentar les capacitats de l’atac. Sol·licita’ns informació sobre les opcions existents.

SOL·LICITA LA TEVA ANÀLISI GRATUÏTA DE SEGURETAT INFORMÀTICA

Descobreix les solucions que oferim i a alguns dels nostres partners destacats en ciberseguretat. Omple el formulari i un dels nostres experts en solucions avançades analitzarà el teu cas personalment sense cap cost ni compromís.

DESCARREGA EL E-BOOK

Amb la preparació adequada, seguir aquests passos pot augmentar la teva resistència enfront d’un incident de ransomware i evitar-te pèrdues de dades, financeres, i danys a la reputació . Omple el formulari per descarregar en un sol clic l’e-book de Veeam sobre ransomware.

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.